Sex mellom heterofile menn er ikke homofili

  • 01.08.2017 kl. 21:07

God kveld!

Disse to bøkene er blant dem jeg blir møtt med i pensum i Sexual Cultures faget, om jeg kommer inn (det er nemlig et svært begrenset antall plasser). Not Gay: Sex between straight white men av Jane Ward og Feminist Porn Book av Tristan Taormino. Jeg vet ikke hva jeg skal forvente av bøkene, annet enn at de sikkert kommer til å lære meg mye kunnskap jeg kan få bruk for for å forstå seksuell kultur i samfunnet. Dette faget er kanskje en av de jeg har mest lyst til å komme inn på, og om jeg ikke gjør det - får jeg iallfall muligheten til å lese noe om det likevel. Dette skal iallfall bli min kveldsbok framover motavreise, i og med at hele boken er en svimlende andel av pensum. Nå kan jeg ikke svare på hva teorien som ble framlagt angående overskriften er, ettersom jeg ikke har lest boken - men det er definitivt noe jeg ønsker å dele senere når jeg har lest den!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hva tror dere: Kan to heterofile menn ha sex med hverandre uten å være homofile og hva kan være grunnen til at de velger å gjøre nettopp det? Jeg tror det kan være fullt mulig dersom de har kjemi på en annen måte enn at den er romantisk, kanskje på et høyere og mer spirituelt nivå. Men hvorfor de skulle gjort nettopp det kan ha med alt fra at de har sitt grunnleggende behov å ta hånd om til at de ønsker å utforske mer med kroppen sin basert på et aromantisk grunnlag. Men hva vet vel jeg? Sist jeg sjekket var jeg ikke en heterofil hvit mann som skulle ha sex med en annen heterofil hvit mann heller.

Ha en fin kveld dere!

16 dager til avreise + pakkeliste

  • 01.08.2017 kl. 08:46

Hei!

Lokal tid: neida, den er helt lik som din. Men jeg kjenner jeg gleder meg litt ekstra til blogginnleggene som kommer fra USA, når jeg skal skrive lokaltid, endre posisjonen min (øverst på bloggen) og fortelle dere om alt jeg opplever og dele bilder derfra! Men det er også viktig for meg at dere følger meg før jeg drar også, slik at jeg slipper å glede meg alene! Jeg har allerede begynt å pakke baggen og skrivet huskeliste over alt jeg skal ta med meg. Samtidig som jeg gleder meg utrolig mye til et nytt kapittel i livet, gruer jeg meg kanskje like mye. Det å være borte fra datteren min i fire hele måneden kommer til å bli helt forferdelig. Jeg får gjerne abstinenser etter en helg uten henne, når hun er hos pappaen sin og koser seg der, mens jeg kjeder meg hjemme og blir påmint at jeg egentlig ikke har noe liv utenom henne (haha!). Heldigvis er det nok av distraksjoner dit jeg skal, med tanke på alt skolearbeidet som ligger foran meg. Og Tia og meg skal Skype flere ganger i uken, fram til hun kommer på besøk til meg! Det skal nok gå helt fint.

Det eneste som gjenstår å gjøre før avreise er å melde meg på noen fag på CalCentral som er studiesentralen på nett, for UC Berkeley. Der skal jeg legge til fagene jeg ønsker å ta, etter sånn jeg har oppfattet det. Det er iallfall sykt mye som må i orden før man skal studere i utlandet, selv på en så liten reise som denne. Alle papirer må være i orden og man må ha med seg riktige papirer når man skal tur retur studiestedet på flyplassen. Fagene jeg har mest lyst på er Sexual Cultures, Comparative Perspectives between US and Europe, Social Psychology og Cross Cultural Communication. Eventuelt er jeg også interessert i Sociology of Culture!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I håndbagasjen:
Viktige papirer: Visa, helseforsikring, pass, I-20-ordningen etc.
T-skjorte, undertøy og shorts i nødstilfeller
Lommebok og litt penger bare i tilfelle $$$
Telefon og telefon lader
Kamera, minnekort (32 GB) og kameralader
Macbook PRO og lader
Hodetelefoner
Antibacservietter (må være sanitær og hygienisk, haha)
Masse tyggegummi
Reise pute
 
I hovedkofferten:
Klær:
5 T-skjorter
5 gensere
3 Jeans
2 shorts
1 yoga bukse
3 Sweatpants
Sokker (2 uker verdt)
Undertøy (2 uker verdt)
1 Kjole eller noe som passer til formelle anledninger
1 bikini
2 pysjamassett
3 par joggesko
1 par "formelle" sko
Flip-Flops for dusj
2 sportsbras og 4 vanlige bras
En lett jakke
Toalettsaker:
Tannbørste og tannkrem
Sminke
Deodorant
Hårbørste og strikk
Rettetang
Lymecyclin (jeg er på antibiotika for akne)
Hudpleie og hårpleie (oljer, moisturizers etc)
Barberhøvel
Fliseklemmer
Pinsett
Feminine hygieneprodukter
Parfymer
Andre nødvendigheter:
Lærebøker for emnene (jeg har allerede kjøpt to, som jeg trenger å ta med)
Adapter
Polaroid kamera med en ekstra film
Solbriller
Pennal
Ryggsekk
Gjenbrukbar handlekurv
 
Hva jeg skal kjøpe når jeg ankommer:
Sengetøy (det er en ordnet IKEA tur til I-huset innbyggere)
Såpe, sjampo og balsam
Paraply
Håndklær er tilgjengelig på I-House, og jeg kan også kjøpe en der.
Adapter
Kleshengere
Notatbøker og penner
Snacks og vann (i tilfelle jeg trenger litt rask snacks mellom emnene)
Jeg planlegger å se etter en vintage Adidas jakke, så jeg vil ikke ta mer enn én jakke med meg.
 
De som er markert grønne er det jeg har lagt klart i bagasjen, altså ikke mye i det hele tatt. Problemet er vel det at jeg bruker det meste av denne til vanlig, så jeg kan ikke pakke det ned før enda nærmere avreise. Jeg kan jo tenke meg at jeg mangler flere ting som er lurt å ta med, men det kommer jeg vel kanskje på etterhvert - eventuelt må dere gjerne tipse meg!
 
Vi snakkes :-)

En mamma på utveksling alene

  • 31.07.2017 kl. 14:41

God formiddag!

Dette er egentlig litt ukjent farvann for meg. Jeg har nemlig startet å blogge på denne plattformen igjen, etter en stund hos Nouw (går vi ikke alle i faser gjennom forskjellige plattformer?). Jeg har ikke tenkt til å kvitte meg med celinastamper.com og har heller ikke tenkt til å overføre domenet mitt enda. Jeg tror jeg vil prøve meg litt frem før jeg våger på det.

For deg som ikke kjenner meg har jeg blogget i 12 år, hovedsakelig på denne bloggen, som jeg nå har tømt fullstendig for et nytt formål, nemlig for å blogge når jeg flytter til San Fransisco som utvekslingsstudent ett semester. På min andre blogg har jeg skrevet innleggene mine på engelsk, noe jeg liker, men er usikker på om jeg vil fortsette med. Det er ganske vanskelig å vite målgruppen jeg vil treffe, men kanskje jeg finner ut av hvor det passer best å være etterhvert. Ellers er jeg 21 år gammel og har en datter på 5 år. Du kjenner meg kanskje fra serien Kjære Mamma på TV2? Jeg var med i episode 26 i den første sesongen. Annet enn det har jeg vært mye i media med bloggen, da jeg har skrevet samfunnsdebatt innlegg hos Nettavisen, Aftenposten og Sandefjords Blad for å nevne noen. Jeg blogger også innimellom for sosiologen.no, hvor jeg også skal skrive litt om mine erfaringer som utvekslingsstudent.

Selv om ikke det her er en mammablogg, kommer jeg nok til å nevne datteren min innimellom, ettersom hun er hoveddelen av livet mitt. Jeg skal reise fire måneder til San Fransisco for å ta ett semester med sosiologi-fag på Berkeley, uten henne. Jeg kommer derfor til å dele mine opplevelser. Ikke bare om hvordan det er å være der, men hvordan det er å være uten henne. Som kommer til å være det hardeste jeg noen gang har opplevd, uten tvil. Dersom noen lurer, så har vi planlagt at foreldrene mine skal ta med Tia på ferie til meg en uke, halvveis i semesteret, så ikke det går for lenge uten at vi er sammen, noe jeg er kjempe takknemlig for. Hjemme kommer hun til å være med familien min og pappaen hennes og hans familie, så hun er i supergode hender når jeg er avgårde. Jeg er så utrolig heldig som får muligheten til å følge drømmene mine til tross for at jeg ble mamma i en så tidlig alder, og jeg er så takknemlig for alle de kjærlige menneskene jeg har rundt meg. Hadde det ikke vært for dem, hadde ikke dette vært mulig.

For å bli mer kjent med meg, kan jeg jo også fortelle dere om mine foreløpige mål. Jeg ser for meg en jobb i DSB (Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap), der jeg ønsker å jobbe innen beredskap ved strøm-kutt, krig, terror eller naturkatastrofer. Det er iallfall noe jeg brenner for, uansett hva jeg kommer til å ende opp med til slutt. Foreløpig tar jeg en bachelor i sosiologi ved HSN hvor jeg startet mitt andre semester nå i August. Videre tenker jeg å ta master i Samfunnsvitenskap ved Høgskolen i Sørøst-Norge der jeg går nå.

Jeg kommer til å skrive innlegg om søknadsprosessen, pakkeliste, hvorfor jeg valgte å studere sosiologi, hverdagen min og så klart hele reisen min til USA. Jeg svarer på alle spørsmål i kommentarfeltet fortløpende, så dersom dere lurer på noe kan dere jo bare spørre! :-) Det hadde også vært skikkelig kult om dere som har pleid å lese bloggen min alle årene jeg har holdt på vil følge meg videre! Dersom dere vil følge meg på snapchat heter jeg "celinastamper" der. Det samme heter jeg på Instagram, så følg meg gjerne! Nå gleder jeg meg iallfall kjempe mye til å blogge litt igjen, hovedsakelig for familie og venner å lese - men også for alle andre interesserte så klart! Øverst står det hvor jeg befinner meg, så dere ser når jeg er i USA og ikke, har nemlig jobba en del med å få dette designet på plass - så håper det faller i smak :-D.

Ha en fin dag!

Celina Stamper

Jeg er en tjueen år gammen jente fra Sandefjord som bor her med min fem år gamle datter! Jeg studerer bachelor sosiologi ved Høgskolen i Sørøst-Norge og skal ta ett semester høsten 2017 ved University of California, Berkeley.

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no