Slik gikk jeg fra aggressiv akne til pen hud

  • 31.07.2017 kl. 17:47

God ettermiddag!

En ting jeg har hatt lyst til å dele på en eller annen måte, er hvordan jeg har gått fra å ha ganske aggressiv og infektert akne, til å nærmest ha en helt pen hud igjen. Kviseutbrudd har jeg hatt problemer med siden jeg var 13 år, og selv 9 år senere har jeg ikke blitt kvitt det. Aggressiviteten har vært både mildere og verre over årene, men jeg har aldri gått mer enn noen uker før det har kommet tilbake igjen. Mye av grunnen er at dietten min har vært fryktelig dårlig, og inneholdt mye sukker. En annen grunn er at jeg alltid peller av ruene, fordi jeg syntes ruer ser forferdelig ut under sminke, dette har ført til infeksjon i sårene og arr i ansiktet.

Det var i mai 2017 at utbruddene var på sitt verste og jeg ikke kunne nærme meg døren uten concealer eller noe som dekket over sårene. Egentlig er jeg ikke glad i å ha sminke på huden og går veldig gjerne uten sminke i det hele tatt. Det har dessverre blitt litt vanskelig når jeg ser ut som et vandrende pizzastykke uten foundation, concealer og pudder. Jeg tenkte derfor å dele de fem viktigste tingene jeg har gjort for å bli kvitt mesteparten av akne problemet mitt.

ANTIBIOTIKA

Jeg skjønte fort at jeg måtte ha en kickstart for huden min i startfasen for å fjerne akne. Legen min anbefalte meg en antibiotikakur. Denne gikk jeg på en måned i mai, hadde pause i juni og startet igjen i juli. Jeg skal ta resten utover høsten når jeg er i USA og har fått nok resepter til månedene mine der. Antibiotikaen jeg fikk heter Lymecyclin og er en billigvariant av Tetracyclin. De inneholder det samme og gir samme effekt på huden. Jeg tar to piller daglig, morgen og kveld - noe som er skikkelig vanskelig å huske på.

Det tok ca 2-3 uker før antibiotikaen startet å funke, men jeg så resultater litt før dette på grunn av punktene under. Lymecyclin og sol er ingen god kombo, da man tåler mindre sol og blir fortere solbrent, derfor er den ikke anbefalt å bruke dersom det er en periode med mye sol. Mye sol vil også hjelpe mot kviser, for å tørke dem ut, samtidig som solkrem kan gi en negativ effekt igjen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

KREM OG HUDPLEIE

Med antibiotikaen fikk jeg også en sterk behandlingskrem (Epiduo) som jeg skal påføre hver til hver tredje kveld etter behov og vaskes av om morgenen. Den er så sterk at den bleker klærne den er i kontakt med, så det er greit å bruke klær som du ikke bryr deg så mye om i tilfelle man er uheldig. Utenom kremen er jeg veldig flink til å vaske ansiktet med rens hver eneste kveld, som oftest i dusjen. Jeg bruker to ansiktsrenser og en maske ganske jevnlig.

Glamglow Powerduo som er den grønne flasken står i dusjen til enhver tid og det er også den jeg bruker hver gang jeg dusjer (ca 6 ganger i uken). Det består av en maske og en rens og jeg blander begge sammen når jeg vasker meg. Jeg bruker også Mario Badescu Acne Facial Cleanser når jeg ikke har dusjet, for eksempel på morgenen. Sist bruker jeg bareMinerals Clay Chameleon en gang i uken, selv om jeg ikke alltid er like flink til dette.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

MINDRE KLØE

Det at jeg hele tiden pellet på sårene i ansiktet gjorde definitivt situasjonen verre enn den behøvde å være i utgangspunktet. Ikke bare ble det fler kviser, men de fikk infeksjon og varte lengre. Det at jeg sluttet å dra av ruer når jeg var stresset eller kjedet meg, forbedret situasjonen fortere enn hva antibiotikaen gjorde. Jeg tror det er en av hovedgrunnene til at det forbedret seg så godt og fort som det faktisk gjorde.

NY SMINKERUTINE

Før brukte jeg veldig full-coverage foundations, tunge concealere og pudder på toppen. I tillegg til dette kjørte jeg på med bronzer, highlighter osv. Det var ganske klart at det ikke gjorde situasjonen noe bedre. Men tidligere i år, en liten stund før jeg startet med antibiotikaen, kjøpte jeg bareMinerals original foundation i Light, med en full-coverage kost som fulgte med i et julegavesett. Jeg lover dere at den har gjort underverker for huden min. Det er den eneste foundationen jeg har brukt siden det og den funker skikkelig bra for huden min. Jeg tror huden har blitt litt mer oljete etter at jeg startet, men det er mye bedre enn den tørre huden jeg hadde før, som følge av alle sårene. Nå er jeg flink og legger litt mineral veil over om nødvendig! Den syntes også ikke på huden, så jeg føler omtrent at jeg går uten sminke hele dagen. Enda bedre er det at den beskytter mot skitt i luften og solfaktoren på spf 20 beskytter mot solen!

FORBEDRET KOSTHOLD

Jeg har kanskje ikke gjort den mest drastiske forandringen her, men jeg definitivt prøvd å kutte ut potetgull og godteri daglig, noe som har vært veldig vanskelig. Det er ikke noe jeg har klart helt, men potetgull er jeg så og si ferdig med. Kjøtt har jeg også byttet for det meste ut med veganske valgmuligheter, fordi jeg syntes det smaker bedre og er litt bedre for huden min.


 

Jeg må le av før og etter bildene mine. De er så klisje bleik og tykk mann som blir fit og mørk på 1 måned, om dere skjønner greia? Se her hva jeg mener! Haha! Jeg ser veldig trist og sur ut i før bildene og etter smiler jeg som bare det. Jeg har så klart en grunn til å smile mer nå og jeg får jo lyst til å vise frem ansiktet uten sminke mer, og det er jo det aller mest positive oppi det her.

Et supergodt tips er også å ikke gjøre som meg og bruke selvbruning når dere har sår fra kviser i ansiktet, fargen klamrer seg rundt såret, siden det er en del tørrere hud der. Det ser forferdelig stygt ut og aknen blir jo bare ti ganger så ille som den var i utgangspunktet!

Jeg håper virkelig at dette var litt til hjelp for noen. Jeg var virkelig helt lost på det første før-bildet og var skikkelig lei av å se ut som jeg gjorde. Jeg er så klart ikke helt kvitt problemet enda. Nå har jeg ingen kviser i t-sonen, men fortsatt noen ved kjeven og mot kinnene og hårfestet ved ørene. Ikke like mye som før, og heller ikke infekterte, slik at de ikke syntes på samme måte som før. Dersom dere har noen mer spørsmål angående behandlingen, vil jeg gjerne hjelpe dere! Dersom dere ikke vil skrive kommentar, føl dere fri til å sende meg en mail - jeg er superkjapp til å svare! :-D

Ha det fint!

En mamma på utveksling alene

  • 31.07.2017 kl. 14:41

God formiddag!

Dette er egentlig litt ukjent farvann for meg. Jeg har nemlig startet å blogge på denne plattformen igjen, etter en stund hos Nouw (går vi ikke alle i faser gjennom forskjellige plattformer?). Jeg har ikke tenkt til å kvitte meg med celinastamper.com og har heller ikke tenkt til å overføre domenet mitt enda. Jeg tror jeg vil prøve meg litt frem før jeg våger på det.

For deg som ikke kjenner meg har jeg blogget i 12 år, hovedsakelig på denne bloggen, som jeg nå har tømt fullstendig for et nytt formål, nemlig for å blogge når jeg flytter til San Fransisco som utvekslingsstudent ett semester. På min andre blogg har jeg skrevet innleggene mine på engelsk, noe jeg liker, men er usikker på om jeg vil fortsette med. Det er ganske vanskelig å vite målgruppen jeg vil treffe, men kanskje jeg finner ut av hvor det passer best å være etterhvert. Ellers er jeg 21 år gammel og har en datter på 5 år. Du kjenner meg kanskje fra serien Kjære Mamma på TV2? Jeg var med i episode 26 i den første sesongen. Annet enn det har jeg vært mye i media med bloggen, da jeg har skrevet samfunnsdebatt innlegg hos Nettavisen, Aftenposten og Sandefjords Blad for å nevne noen. Jeg blogger også innimellom for sosiologen.no, hvor jeg også skal skrive litt om mine erfaringer som utvekslingsstudent.

Selv om ikke det her er en mammablogg, kommer jeg nok til å nevne datteren min innimellom, ettersom hun er hoveddelen av livet mitt. Jeg skal reise fire måneder til San Fransisco for å ta ett semester med sosiologi-fag på Berkeley, uten henne. Jeg kommer derfor til å dele mine opplevelser. Ikke bare om hvordan det er å være der, men hvordan det er å være uten henne. Som kommer til å være det hardeste jeg noen gang har opplevd, uten tvil. Dersom noen lurer, så har vi planlagt at foreldrene mine skal ta med Tia på ferie til meg en uke, halvveis i semesteret, så ikke det går for lenge uten at vi er sammen, noe jeg er kjempe takknemlig for. Hjemme kommer hun til å være med familien min og pappaen hennes og hans familie, så hun er i supergode hender når jeg er avgårde. Jeg er så utrolig heldig som får muligheten til å følge drømmene mine til tross for at jeg ble mamma i en så tidlig alder, og jeg er så takknemlig for alle de kjærlige menneskene jeg har rundt meg. Hadde det ikke vært for dem, hadde ikke dette vært mulig.

For å bli mer kjent med meg, kan jeg jo også fortelle dere om mine foreløpige mål. Jeg ser for meg en jobb i DSB (Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap), der jeg ønsker å jobbe innen beredskap ved strøm-kutt, krig, terror eller naturkatastrofer. Det er iallfall noe jeg brenner for, uansett hva jeg kommer til å ende opp med til slutt. Foreløpig tar jeg en bachelor i sosiologi ved HSN hvor jeg startet mitt andre semester nå i August. Videre tenker jeg å ta master i Samfunnsvitenskap ved Høgskolen i Sørøst-Norge der jeg går nå.

Jeg kommer til å skrive innlegg om søknadsprosessen, pakkeliste, hvorfor jeg valgte å studere sosiologi, hverdagen min og så klart hele reisen min til USA. Jeg svarer på alle spørsmål i kommentarfeltet fortløpende, så dersom dere lurer på noe kan dere jo bare spørre! :-) Det hadde også vært skikkelig kult om dere som har pleid å lese bloggen min alle årene jeg har holdt på vil følge meg videre! Dersom dere vil følge meg på snapchat heter jeg "celinastamper" der. Det samme heter jeg på Instagram, så følg meg gjerne! Nå gleder jeg meg iallfall kjempe mye til å blogge litt igjen, hovedsakelig for familie og venner å lese - men også for alle andre interesserte så klart! Øverst står det hvor jeg befinner meg, så dere ser når jeg er i USA og ikke, har nemlig jobba en del med å få dette designet på plass - så håper det faller i smak :-D.

Ha en fin dag!

Celina Stamper

Jeg er en tjueen år gammen jente fra Sandefjord som bor her med min fem år gamle datter! Jeg studerer bachelor sosiologi ved Høgskolen i Sørøst-Norge og skal ta ett semester høsten 2017 ved University of California, Berkeley.

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no