Jeg kjenner ikke meg selv en gang

  • 02.08.2017 kl. 11:10

Alle har vel tanker som svirrer rundt i hodet daglig. De som følger deg i uker, måneder og år. Forskjellige saker som opptar en eller det man bekymrer seg om. Mitt problem er kanskje litt likt, men også litt annerledes. Det er jo en bekymring, men det er heller ikke noe som angår noen andre enn meg og mitt indre. Min fremtreden kanskje, men ikke helt det heller. Mitt problem er at jeg ikke føler at jeg kjenner meg selv. Jeg har mistet meg selv, er kanskje også en måte å si det på. Jeg er verken deprimert eller har det dårlig, men jeg har mistet kontakten med meg selv.

En tanke som opptar meg mye er hvordan jeg fremtrer for andre som person. Verdier som er viktige for meg er å fremstå som en snill, ydmyk, jordnær person som man lett kan prate med og føle seg trygg rundt. Det er det jeg våkner opp hver morgen for å være. Jeg vet ikke om det er fordi jeg blir mer voksen eller ei, men da jeg var rundt tretten år - gikk alt så mye lettere for meg. Jeg hadde ingen tanker om min fremtreden og var bare den jeg var i øyeblikket, fordi jeg kjente meg selv. Men nå hender det dessverre at jeg tenker veldig mye før jeg prater for å fremstå på en viss måte, men den måten er jeg heller ikke helt sikker på hvordan er. 

Det å være, burde jo være flytende, ikke-tenkbart og selvsagt. Men det er nettopp det jeg har slitt med det siste året. Jeg har ikke funnet ut av hvem denne flytende, ikke-tenkbare og selvsagte personen som bor i meg er. Det å komme i kontakt med seg selv er kanskje ikke noe alle gjør, men noe som de fleste burde gjøre. Meditasjon, selvrefleksjon og rydding i tankeboksen kan jo i lengden føre til en klarhet i dette for meg. Jeg skal bli flinkere til å gjøre nettopp det, å bli kjent med meg selv. For er det noen som burde kjenne meg best, så er det jo nettopp meg.

Processed with VSCO with a6 preset

2 Kommentarer

blomsterevasheksehus

02.08.2017 kl. 18:14
Hmm du e nesten ti år eldre og har ei fem år gammel datter, vel man kan vel trygt si at du har blitt voksen, å være voksen betyr egentlig ansvarlig, når man e 13 e ikke hjernen utvikla nok til å fortå konsekvenser på samme måte som en voksen.

Derfor trur æ at når man e ung leve man mer i nuet og framtiden framstår ikke som usikker og man har ikke det samme kontrollbehovet som når man er voksen med alt det ansvaret man forholder seg til.

Å da tror jeg det er helt naturlig å miste litt av kontakten med seg selv, det har i alle fall æ tenkt, å vi e alle i ulike fasa av livet.

Men når æ kjenne sikkelig etter så e æ den samme som æ va når æ va 13 bare mye tryggere på meg selv og mye feigere i forhold til ting som potensielt kan være farlig eks ri på hest da va æ fryktløs, no har æ to gutta som e viktigere for mæ enn å ri sprang ridning :)

Celina Stamper

02.08.2017 kl. 18:45
blomsterevasheksehus: Du har nok et poeng der. Føler fortsatt ikke at jeg er helt voksen enda, det er litt rart det der :)

Skriv en ny kommentar

Celina Stamper

Jeg er en tjueen år gammen jente fra Sandefjord som bor her med min fem år gamle datter! Jeg studerer bachelor sosiologi ved Høgskolen i Sørøst-Norge og skal ta ett semester høsten 2017 ved University of California, Berkeley.

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits